Eenvoudig leven (2)

Voor iedereen die het boek waar ik het gisteren over had, nog niet in huis heeft alvast wat tips die niets kosten. Het boek is grappig geschreven, laagdrempelig en je vingers jeuken om meteen aan de slag te gaan. Denk je stiekem, net als ik, dat er in jou nog een heel goed idee zit dat er nog niet in staat?

De schrijfster Henrietta Thompson heeft achterin het boek een lijstje gezet van een aantal voorwerpen die het bewaren waard zijn (maar waak ervoor te gaan hamsteren waarschuwt ze)

Bewaren voor hergebruik: jampotten, tupperware, (binnen)banden, lappen stof, papiersnippers, dozen, plastic tassen, wijnkurken.

Een eenvoudige warme tip voor de winter: gebruik een oude panty om kleding in te stoppen en je hebt een tochtstrip. Heb je nog zo’n prachtig oude hutkoffer op zolder liggen waar je verder niets mee doet? Zie de foto van Whittington, wieltjes eronder en je hebt een bijzonder persoonlijk design stuk.

Grappig vond ik “The Crate”van Jasper Morrison. Hij kreeg de opdracht van een luxe meubelfabrikant Established&Sons (what’s in a name?) om een nachtkastje te ontwerpen. Na met meerdere ideeën gespeeld te hebben begreep hij dat hij niets beters kon verzinnen dan de houten wijnkist die hij thuis naast zijn bed had staan. Hij maakte er echter één van douglasspar maar dat werd natuurlijk duur en niet voor iedereen betaalbaar. Vandaar dat de verkoop van wijn per (met gratis nachtkastje) kist direct steeg.

Nu we toch in de categorie drank zitten: wat denk je van hergebruik van de duurdere whisky verpakkingen. Die kokers kunnen dienen als breinaaldenkoker, of als je hem door de helft snijdt bestekhouders.

Bij drinken hoort eten en als je geen alcohol drinkt, misschien wel melk?Snijd of knip de bodem van een melkpak los en boor er een paar gaatjes in voor de afwatering. Opvullen met aarde en inzaaien met perselie, salie, rozemarijn of tijm en je kunt het gewoon binnenshuis kweken. Ik ruik het al!

Losjes geciteerd uit het boek: Anders, creatieve hergebruikideeën voor je interieur.

De foto’s afkomstig uit het boek zijn van Neal Whittington. De koffer is van Junktion uit Israel “suitcase furniture’. Het nachtkastje van Jasper Morrison.

Mocht ik een bron vergeten zijn dan hoor ik het graag. Je kunt mij mailen, kijk maar bij “about”.

Tot slot over het ontstaan van het boek zegt Henrietta Thompson in een interview:

Funnily enough it was actually before the recession was even looming that we had the idea. I think it was actually just that boomtime ‘buy buy buy’ mentality had got a bit boring that triggered it. I’d actually been interested in reappropriation in design for a long long time, and then one day it just clicked that it was actually a really relevant idea. Hacking, customising, getting creative and being resourceful were suddenly all very appealing and different ideas at a time when every magazine headline was on at you to shop more and newness stopped being special

 

Advertenties

Reacties staat uit voor Eenvoudig leven (2)

Opgeslagen onder Alledaagse dingen, Creativiteit, Humor

Reacties zijn gesloten.