Camino 9

Hindernissen op je pad

Mijn Hindernissen gaan vaak over de moeilijkheden om van plaats A naar B te komen. Op de fiets, of met de trein of wandelend. Als je zoals ik vaak op pad bent, dan kom je weleens wat op dat pad tegen. En dat ligt dan in de weg.

Mooie kalenderplaatjes van de camino hebben jullie al gezien. Daarom iets uit de collectie: hoe het ook weleens gaat. We waren hier (foto 1) al blij dat we weer op de route zaten! Er ging namelijk een enorme hindernis aan vooraf…

Samen met Britt en Laszlo had ik besloten om van de gebaande paden van de Camino de Santiago af te gaan. Andere Pelgrims gingen grotendeels over asfalt. Saai vonden we, en niet stoer. Wij, als echte Pelgrims, wilden Dwars door de Natuur gaan. Een op het eerste gezicht heel betrouwbaar Spaans boekje dat Laszlo had, zou ons gidsen.

Al snel waren we niet waar we moesten zijn. In de verte kwam er een boer aan op een tractor. Voordat hij dichtbij was begon hij al in een waterval van woorden uit te leggen dat we fout zaten. Britt en Laszlo verstonden alleen: ‘muy complicado’. Laszlo, die ook muy complicado kon zijn, wilde niet naar de boer luisteren. We liepen nog een uur of wat te dwalen.’ Onder de schrammen vanwege dat Dwars door de Natuur. Laszlo, nog steeds dwars, wilde nog niet opgeven.

Toen de boer voor de 2e keer aan kwam rijden en al van verre, gebarend naar de struiken, riep: ‘muy, muy complicado’ vond ook Laszlo het genoeg geweest. We liepen naar de grote weg en konden invoegen in de stroom van Verstandige Pelgrims Zonder schrammen en moesten uitleggen waar wij nou in godsnaam vandaan kwamen.