Camino 13

Hoogtepunten en Dieptepunten

Deze laatste maanden van het jaar lenen zich vaak om nog eens de Hoogte- en Dieptepunten van het jaar de revue te laten passeren.

Mijn trouwe webloglezers weten dat het lopen van de Camino de Santiago voor mij een Hoogtepunt was in 2006. Tijdens het lopen maak je veel Hoogtepunten mee. En Dieptepunten. Hoewel, daarover verschillen de meningen soms.

Een voorbeeld. Ergens langs de route, zagen we opeens een graf. Elke pelgrim reageerde er anders op. De een vond het heel erg: ‘hij heeft nooit het eindpunt bereikt.’ De ander vond het maar rommelig: ‘Wat erg, het is niet eens een fatsoenlijk graf!’ Een derde bekeek het praktisch en zei: O, okee, we zitten dus zeker op de goede route’. En ik? Het stond op een prachtige plek dus ik dacht: ‘Wat een mooie plek heeft hij bereikt. En wat ontroerend tus amigos del camino. Ze hebben vast met veel liefde en zorg deze plek gekozen.

We liepen verder. Langs een hoogtepunt waar Britt haar Compeed achter liet als dank voor haar blaarloze voeten. Laszlo vond dat een Dieptepunt toen ze dit vertelde. ‘Hoe kan je daar nou rotzooi achterlaten? Het is een Hoogtepunt en bedoeld om een steen die je mee hebt gedragen achter te laten!’

Hoogtepunt

Gelukkig zagen we allemaal dat het volgende dat we meemaakten duidelijk een Hoogtepunt was: een geboorte langs de Camino! We durfden niet te dicht erbij te komen omdat de moeder misschien bang zou worden en haar jong wilde beschermen. Maar eigenlijk stond ze daar heel rustig, vol vertrouwen. Ook zij zal ergens langs de camino haar graf hebben, maar voorlopig nog even niet.

Gepubliceerd door juffiegelukkigonderweg

Nog steeds denk ik "ooit schrijf ik een boek". Tot die tijd vind je me op mijn weblog als ik tenminste niet onderweg - op reis - ben. Het liefst schrijf ik over alledaagse dingen en over taal.

%d bloggers liken dit: