De Gouden Gids – nee laat maar

Heeft het zin er iets over te bloggen of is het teveel ‘personal branding’ als ik over dit soort kleine ergernissen schrijf: ongevraagd de Gouden Gids in mijn brievenbus?

Het gaat niet om het bedrijf erachter. Het gaat om die verspilling van tijd en energie. Dit jaar hebben ze notabene 2 delen bezorgd, in Utrecht tenminste. Ja, deel 1 en deel 11 zomaar in mijn brievenbus ondanks een NEE NEE sticker. Bij het bedrijf zelf en op hun website zeggen ze dat ik er zelf om gevraagd heb.

Als huishoudens een nee/nee-sticker op de brievenbus hebben, wil dit niet zeggen dat zij ook de papieren De Telefoongids & Gouden Gids niet willen ontvangen. Dit blijkt uit reacties die wij ontvangen hebben. Ook bij deze huishoudens zal nu weer een papieren gids bezorgd worden. De Telefoongids & Gouden Gids valt niet onder ongeadresseerd reclamedrukwerk en is ook geen huis-aan-huisblad. De papieren gids wordt bovendien veelvuldig gebruikt (maandelijks ruim 6 miljoen unieke gebruikers bron: TNS-NIPO monitor 2009). Dat is de reden waarom wij deze ook blijven verspreiden.

Gelukkig is de oudpapiercontainer (is dit 1 woord of twee delen?) niet ver weg.

Zonde.

Net als ik te laat voor dit jaar? Kom dan NU in actie voor volgend jaar. Actie is een groot woord voor 1x klikken, formulier invullen en nog 1x klikken. Voor eeuwig opzeggen die papieren versie. Klik hier

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Alledaagse dingen

Een Reactie op “De Gouden Gids – nee laat maar

  1. Ook hier in Vlaanderen werd het boek ongevraagd naast de brievenbus gezet. We hebben ons inmiddels afgemeld.
    Oudpapieractie wordt wel goedgekeurd door het taalgenootschap, maar niet de versie met container. Vreemd.

    Like