Daarom omzeilt Laura Dekker het Nederlands onderwijs

1. Kinderen leren niet genoeg op de basisschool. Rekenen en taal is lastig (maar ook nog wat andere dingen)
2. Dat zou te wijten zijn aan de juffen en meesters die les geven. Die hebben moeite met rekenen en taal (ja en nog wat andere dingen).
3. Dat komt weer omdat het programma van de Pabo niet zou kloppen, omdat het te gemakkelijk is. Niet genoeg selectie. Rekenen en taal, daar zou meer aandacht aan besteed moeten worden
4. Sommige Pabo studenten klagen over het niveau van hun docenten en de kwaliteit van de les. (Ze klagen niet allemaal want je klaagt niet over gebrek aan niveau als je het niveau te hoog vindt)
4b Sommige Pabo studenten klagen over het niveau van medestudenten. (Ik lees dat je toegelaten kunt worden met MBO-4, en eventueel een toelatingstoets) Zal ik… Nee, ik ga niets zeggen over het MBO, er valt niet zoveel over te zeggen.
5. Sommige Pabo docenten hebben een opleiding gedaan die mogelijk niet zo goed was of zij waren zelf niet zo goed of ze kregen niet zo goed les …..

Conclusie
basisschool
Middelbare school
MBO
HBO
Universiteit

missen kwaliteit.

Laura Dekker heeft wel een hele ingewikkelde manier verzonnen om het Nederlands onderwijs te omzeilen. Solo gaat het een stuk beter, dat heeft zij al heel jong geleerd. We zouden beter zeilcursussen kunnen geven! Selectie is ook een stuk simpeler dan. De zee, de vrijheid.

Let op mijn voorzichtige formulering. Goed he? Vooruit nog een uitsmijter.

We teach best what we most need to learn.
Richard Bach

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Humor

3 Reacties op “Daarom omzeilt Laura Dekker het Nederlands onderwijs

 1. Dieneke

  Het hele onderwijs is niet meer wat het ooit was en zal met al die bezuinigen nog verder achteruit hollen.

  ot;Zit jij ook in het onderwijs?vanwege je naam ‘juffie’.

  Like

 2. @Dieneke Eens dat Laura meer leert op zee dan op school. Alleen dat je op het MBO zoveel leert…. als je toevallig een goeie MBO school treft: ja.

  Ik weet dat er helaas MBO opleidingen zijn die te gemakkelijk diploma’s geven, leerlingen “ophokken” en dat er docenten zijn die vakken geven waar ze zelf amper in geschoold zijn. Ook loopt het niveau van de leerlingen erg uiteen, kun je soms te gemakkelijk een overstap maken en zitten programma’s niet goed in elkaar.

  Like

 3. Laura leert meer in de praktijk als menigeen ooit. Over een aantal jaar kan het best zo zijn dat je met MBO diploma op zak de best betaalde baan hebt.Mits ze kinderen kunnen motiveren techniek of verzorging te kiezen. Want ja met theorie bouw je geen huizen of verzorg je de zieken e.d. Ben te vroeg geboren ha en de schipper ook.

  Like