Ordenen? Ik heb er geen aanleg voor!

Sinds een aantal jaren probeer ik erg geordend te zijn.Belangrijke papieren komen bij mij in een daarvoor bestemde map met tabbladen. Dat moet ik zelf doen, daar is geen App voor.
En begin niet te zeuren over digitaal ordenen want ik ga echt niet alles eerst inscannen… en ik krijg papieren nog steeds per post. Verzekeringen, telefooncontracten en noem het maar op alhoewel doe maar liever niet.

De stapel die ik vandaag probeerde te verwerken, was waarschijnlijk te dik want opeens breekt mijn aanleg. Of zou het plastic-moeheid zijn? Zonder aanleg gaat het niet omdat ik altijd mis mik met die gaatjes. Mocht je niet direct weten wat een aanleg is, schaam je niet want ik kwam er ook pas achter na wat googelen. Wacht, ik zorg voor een beeld bij je vraagteken.

Zonde van mijn tijd.
Moet ik zo waarlijk door weer en wind (gekke uitdrukking want weer is toch inclusief wind?) naar de kantoorboekhandel?

(nee dit kun je niet online bestellen, ze zijn slim hoor…, het minimale orderbedrag is 20 euro en dat kost zo’n aanlegje niet. )
Ik heb nog geen aanleg, gelukkig wel een regenpak.

Naschrift
Ik voel me verslagen. Er is geen aanleg meer te verkrijgen voor een oud model perforator en natuurlijk past de nieuwe aanleg niet op de oude perforator. De meneer in de Kantoorboekhandel wist trouwens niet direct wat ‘een aanleg’ was en loste dit op door te zeggen: “wat voor soort aanleg?” Maar zodra hij wist wat ik bedoelde, wilde hij me maar wat graag naar een aankoop voor een nieuwe perforator praten”. Nee onmogelijk, die zijn niet meer te koop, ook niet op internet, dat zijn allemaal nieuwe zoals deze en die passen niet kijk maar.”

Een plakbandje lukt niet echt, dan wordt het iets te dik en moet ik het 2e stukje er weer uitpeuteren.
Lijmen dan? Of heeft iemand van jullie nog een nieuwe oude (Leitz 508) aanleg liggen. Kijk eventjes in de kast alsjeblieft, dankjewel.

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder Alledaagse dingen, Humor

7 Reacties op “Ordenen? Ik heb er geen aanleg voor!

 1. jolande

  Hoi juffie,
  Misschien een ouderwetse tip, maar de meeste (oude) perforators hebben een driehoekig puntje in het midden. Als je het bovenste velletje papier een dubbel vouwt en dat vouwlijntje in dat puntje legt, heb je altijd de gaatjes op dezelfde plaats. Heb je geen puntje, zet dan een streepje in het midden van de perforator en werk dan verder volgens hetzelfde principe.

  Like

 2. Ik heb even voor je gezocht, maar helaas … Wij hebben alleen Leitz perforators uit de 5000 serie. Succes.

  Like

 3. Dan zou ik eerst een brievenbakje moeten kopen….
  Hoe hoog is de stapel in jouw brievenbakje trouwens?

  Like

 4. Ik wil niet zeggen dat het de ideale oplossing is maar ik bewaar mijn belangrijke papieren in een brievenbakje.

  Like