Boer zoekt vrouw – in Frankrijk – L’amour est dans le pré

In Frankrijk ‘is de liefde in het weiland’, kijk maar naar de foto waarop Thierry omringd door koeien staat. Thierry is de publiekslieveling:. 43 jaar’son rire blanc, ses joues rouges, son coté franchouillard et son humour souvent grivois (schuine moppen) ont immédiatement rendu sympathique ce pêre celibataire (alleenstaande vader). Un bon vivant. En deze sympathieke Thierry heeft al een liefde gevonden, Annie. Er staat zelfs al een huwelijk gepland op 15 september 2012!

Uitzendingen

Op maandagavond  om 20.50 is in Frankrijk deze télé-réalité te zien bij M6 (Métropole Télévision) een commerciële omroep en het wordt gepresenteerd door o.a. Karine Le Marchand (ging naar consevatorium, was mannequin en nu samen met Lillan Thuram, oud-voetballer).

In Frankrijk  worden 14 boeren gevolgd, waaronder 3 vrouwen en een tweeling die proberen de liefde te vinden. En net als in de Nederlandse versie van Boer zoekt vrouw was er een boer bij (de populaire Thierry dus) die 6 jaar geleden zijn vrouw heeft verloren en in zijn eentje een dochter opvoedde.

Korte samenvatting

Zo zijn er Philippe en Solange die nog niet hun keuze hadden gemaakt (inmiddels wel maar ik ben nog niet op de hoogte) maar voor Thierry met-de-melkkoeien gaat het allemaal als een trein, hij is nog altijd gelukkig met zijn Annie. Een andere sfeer is er bij Hugo en Gironde. Zo ziet Gironde Yamine niet als de vrouw van zijn leven. Voor wat betreft Bruno, de wijnboer uit de Vaucluse: een gebeurtenis gaat alles ondersteboven zetten”
L’amour sera-t-il au rendez-vous? Er is dus iets heel spannends bij Bruno.

De mooiste zoenen& de mooiste uitspraken

Toch binnenkort maar even vragen aan de buren in Frankrijk wat er is gebeurd…Mocht je het niet van de buren horen, dan kun je zelf hier klikken. Je ziet dan ook meteen ‘les plus beaux bisous’ oftewel: de mooiste zoenen in beeld of je leest ‘les phrases cultes’ zoals die van Pierre tegen Frederique: “Moi, je me lave pas les dents matin, des fois je pars au boulot direct.”. Ik poets mijn tanden niet elke ochtend mijn tanden, soms vertrek ik direct naar mijn werk. Dat wordt dan vast niet ‘de lekkerste’ zoen!