Vraag Ana of Per, Harry, Isa of Hendrik

Keuken_367x367
Je zou je eigenlijk moeten beperken tot de online versie en als je een vraag hebt is er Ana. Het is gevaarlijk om naar Ikea toe te gaan. We nemen ons voor om alleen even bij de keukens te stoppen vanwege een eerdere aankoop in de koopjeshoek. Kent u dat? Je komt voor een kleed en je gaat weg met een mooie stoel. En als je hebt koffie gedronken wil je toch ook nog wel… Enfin… Eerst maar de keukens.

Daar worden we heel prettig geholpen door trainee Per. Eerst verdacht ik Ikea ervan dat ze hem alleen maar aangenomen hadden vanwege zijn Zweedse naam en uiterlijk maar nee, werkelijk, hij doet het goed en weet heel wat voor een trainee. Een ding is niet helemaal duidelijk en dat is de prijsopgave; die is anders in de gids (goedkoper) als in de computer. Er komt nog een Harry bij die ervan maakt dat de computer altijd goed is, in de gids kunnen fouten staan.

Ha, dat vind ik grappig. In de computer kunnen geen fouten staan.Hij merkt zelf dat het geen sterk argument is maar we laten het zo’n beetje passeren want er is nog de klantenservice en daar worden wij netjes naar verwezen.

Geen kwaad woord over de klantenservice bij Ikea, nee dit is geen cynisme. Hendrik en Isa zijn druk met ons gootsteenkastje. Is het wel het juiste, kloppen de maten, zitten we in de goede rij te kijken en hoe zit dat met de prijs. Isa raakt vermoeid en stopt na het typen van gootsteenkastje. Er heerst twijfel of het wel het juiste kastje is. Ze gaat naar een andere kassa want er zijn nog meer klanten, maar dat maakt niet uit want Dirk bijt zich erin vast. Even is er niets in de wereld zo belangrijk als de prijs en de afmetingen van dit gootsteenkastje en ik voel dat ook al wordt het nachtwerk, het zal worden opgelost.

Inderdaad. En elegant. We krijgen het verschil terug en Hendrik zegt de bijzondere woorden: “dit heb ik nog nooit gezien, zo’n verschil”.

Wij zijn blij met de nette oplossing maar hebben we wel inderdaad het juiste gootsteenkastje en komen we niet straks in Frankrijk tot de conclusie dat we toch weer naar Per, Harry, Isa of Hendrik moeten? Ana online hebben we daar voorlopige de komende jaren niet…

De namen Per, Harry, Isa en Hendrik komen uit mijn grote duim. De mensen bestaan echt maar de namen lijken in het geheel niet op hun werkelijke namen.

De foto van de keuken is niet onze keuken maar zomaar een Ikeakeuken, foto van de website van Ikea. De tijd klopt wel.

Dt bericht is eerder gepubliceerd op een ander weblog, november 2010.