Duimpjes omhoog

oranjebootjeHet is al diep in de nacht terwijl buiten het vuurwerk klinkt als ik  een voetbalanalyse op de radio hoor waarbij ze nog steeds behoorlijk jolig klinken. Nadat er eerst uitgebreid gepraat is over hoe Arjen Robben de rol van de ‘natuurlijke’ aanvoerder overgenomen heeft van Robin van Persie (‘en hij moet ook niet zeggen dat je ergens van gaat huilen – wat een onzin’), gaat het over de sfeer tussen de Nederlandse spelers en hun gedrag op het veld met als conclusie “ze staan er wel echt als team”. Alleen niet op alle facetten wordt  de sfeer als alleen maar ‘natuurlijk’ getypeerd.

Onzin

“Dat met die duimpjes omhoog als er een hele slechte pass is geweest, dat moet afgelopen zijn hoor. Wat een onzin”

“Ach, zegt er ééntje heel rustig, “ik denk dat ze al blij zijn dat een ander ze ziet lopen!”

Teamgeest

Wat heerlijk, dat zou in andere branches ook moeten gebeuren als je je collega’s iets onnozels ziet doen: wordt er een verkeerde order geplaatst, is iemand iets vergeten of werkt hij niet geconcentreerd: even de duimpjes omhoog! Dat doet wonderen voor de teamgeest. Je hebt geen heidedagen meer nodig “met inhoudelijke bijeenkomsten” en er valt nooit een feest in het water.

Gepubliceerd door juffiegelukkigonderweg

Nog steeds denk ik "ooit schrijf ik een boek". Tot die tijd vind je me op mijn weblog als ik tenminste niet onderweg - op reis - ben. Het liefst schrijf ik over alledaagse dingen en over taal.

%d bloggers liken dit: