Turn down the heat, turn up the fun!

ThuisTurn down the heat! National Sweater Day.Vrijdag 6 februari 20115 is het Warme Truiendag.

Zit je thuis die dag? De verwarming lager en een warme trui aan. Luister naar muziek waar je op kunt dansen… Bijvoorbeeld Aux Arbres Citoyens van Yannick Noah. Mocht je meer willen lezen of materiaal nodig hebben voor een Franse les, kijk dan eens op “Aux armes citoyens”

Het ideale moment om:  schoon te maken, vooral stofzuigen of bedden verschonen en opmaken en op te ruimen. Breng je oud papier weg en neem ook je glaswerk mee.

Weet je al welke trui je aan gaat doen? Die mooie Sarah Lund? Een vest of gewoon een paar dunnere truien over elkaar? Ga in de zonnigste kleinste kamer zitten en maak het gezellig. Steek een kaarsje aan.

 • Twitter een selfie met je sweater.   #sweaterday.
  Lees meer op de website van het Canadese WWF

Tips tegen kou

 • soep, met verse gember
 • hete dranken zoals thee, koffie
 • claim je huisdier de hele dag

De voeten

Middel uit grootmoeders tijd:
Plaats je voet op een dichtgeslagen krant van een laagje of 6, teken je voet hierop en knip het uit, doe dit krantenzooltje in je schoenen,  of pantoffels als je thuis bent en trek vooral droge sokken aan .

Je voeten invetten met creme tegen koude voeten of gewoon vaseline

Hoofd

Zet een muts op. Doe een sjaal om.

Oefeningen

Doe oefeningen waar je het warm van krijgt. Ga een blokje om zodat je de bloedcirculatie goed op gang houdt. Veeg je straat schoon, ruim troep op. Of… oh nee, dit wordt een andere blog.

Kyoto-protocol

De Greenchoice Warme Truiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden, de verjaardag van het Kyoto protocol. Dit jaar op vrijdag 6 februari. Het doel van het Kyoto protocol

 • de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd te verminderen.
 • De dag herinnert iedereen aan de afspraken van het verdrag, ook in Nederland moet de uitstoot verminderen.
  Trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot.
 • Daarnaast kun je de actie aankleden met leuke en energiezuinige acties om het belang van energiebesparing bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

 

 

 

 

2 reacties

Opgeslagen onder Alledaagse dingen, Humor, Inspiratie

2 Reacties op “Turn down the heat, turn up the fun!

 1. Wat fijn dat je dan toch mijn column leest 😉 je behoort niet tot de doelgroep die nog overtuigd en uitgenodigd moet worden. Wij kunnen in de winter waarschijnlijk wel elke dag een selfie met trui sturen…

  Like

 2. In België “vieren” we Dikke Truiendag een weekje later maar ik doe eigenlijk elke dag mee. Ik zet de verwarming standaard een tikje lager en doe thuis een trui aan.

  Like