Hoezo hip en trendy?

Oma luistert naar het verhaal over het gemak van online bestellen en het thuisbezorgen.  Ze wil weten hoe het zit?

Nou dan komt er zo’n busje met (bijna altijd) een man. Soms duurt het even want dan staat het vast in de straat omdat er heel veel busjes komen en gaan en die (meestal) mannen moeten dan aanbellen en wachten tot er iemand opendoet. Soms bellen ze bij de buren aan, oudere mensen die vaker thuis zijn,  maar die zijn het ondertussen zat om de hele dag maar de deur open te doen voor pakjes…. Meestal is er wel iemand in huis bij ons . Dat is niet chill hoor als je thuis moet zijn want dan moet je ook koken (of iets dat er op lijkt). Gelukkig zijn er veel kant-en-klaar pakketten. 

Kun je dan ook nog even in de wagen kijken als die man van dat eten komt?

Hoe bedoelt u oma?

Nou, stel dat je nog iets wilt hebben of dat hij iets lekkers heeft.

Nee, dat kan niet, je moet vooraf kiezen via internet en dan pakken ze het in en geven het aan de deur af.

Aan de deur? Weet je dan hoe laat hij komt? En nemen ze dan de lege flessen mee? Brengen ze het trouwens niet naar de kelder als je veel flessen hebt?

Nee oma, dat weet je niet precies. Dat hangt van het verkeer af. En nee ze brengen niets naar de kelder. Trouwens wij hebben geen kelder. Wij drinken alles meestal meteen op hoor!

Oh, nou  vroeger hadden we iets fantastisch. Wij hadden zo’n aardige, behulpzame man die langskwam met een wagen en het was gezellig in de wagen en soms heel verrassend wat hij dan weer bij zich had. Ik kon verzoekjes doen en met een beetje geluk zat het er dan een week later bij. Oma krijgt een blije glimlach op haar gezicht. “Wij hadden een hele knappe en het was altijd wel druk hoor in de wagen”.

Echt oma? 

Ja, dat  thuisbezorgen is helemaal niet zo hip hoor en wij kregen meer service. Wij hadden de SRV-man! En ze begint opeens een liedje te zingen.

.

 

1 reactie

Opgeslagen onder Alledaagse dingen, Humor

Een Reactie op “Hoezo hip en trendy?

  1. Mooi verhaal. Het verleden komt tot leven in en modern jasje…
    Lie(f)s.

    Like