Neem de muziek met je mee?!?

Stemmen!Twee jaar geleden hoorde ik het voor het eerst en verbaasde me erover. Opeens klonk het in de winkel “Gaat dit zo met u mee? daar waar je voorheen gewoon hoorde “Gaat het zo mee? Daarmee wordt dan bedoeld: wilt u er een tas bij, wilt u het in een plastic tasje? Natuurlijk wil je dat niet want je hebt gewoon een tas bij je (toch?)

Vandaag hoorde ik in een reclame over muziek: “Neem de muziek met je mee”. Niet gewoon: neem de muziek mee – nee – neem de muziek MET JE mee. Het blijft mij wonderlijk in de oren klinken (daarmee bedoel ik die zin, niet de muziek).

DSC00519

Het is net alsof je zou kunnen zeggen:

Neem de muziek MET HEM mee

Neem de muziek MET HEN mee.

Neem de muziek MET DE BUURVROUW mee.

Over een paar jaar hoor je me er niet meer over, dan ben ik er vast aan gewend of ben ik gewoon met de muziek weg. Er zijn ergere dingen en we hebben dan altijd nog de muziek met ons mee.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Alledaagse dingen, Humor, imperfectie, Taal

2 Reacties op “Neem de muziek met je mee?!?

  1. Je zult het vast binnenkort horen omdat het geen onbekend bedrijf is dat reclame maakt om ‘muziek met je mee te nemen’ (met je telefoon, laptop of tablet mee) 😉

    Like

  2. Ik heb dat nog niet gehoord. Ken alleen de uitdrukking; “hij is met de muziek mee”, wat zoiets betekent als; hij is er vandoor.
    Bij de vraag “gaat het zo met u mee”, zie ik ‘het’ (wat dat dan ook is) aan mijn hand met mij meelopen, in kleine dribbelpasjes, ongeveer zoals mijn anderhalf jaar oude kleindochter en net zoals “hij is met de muziek mee”, want die hij loopt daar dan zelf achteraan. Kortom; taal is een vreemd vervoermiddel 😉

    Like