De gewone normale Nederlander

klompen

Als u dit leest bent u vast net zo nieuwsgierig als ik. Mogelijk wilt u te weten komen of u ook zo’n gewone normale Nederlander bent.

Zelf heb ik geen idee.

Misschien is het goed om zo’n gewone normale vraag aan jezelf te stellen: ben ik een gewone normale Nederlander?

Vraag het aan het nieuwe kabinet

Beter is het om deze vraag aan het nieuwe kabinet te vragen. Twee van die vier mannen hebben het heel vaak over “de gewone normale Nederlander”. Een gemiste interview-kans om direct te vragen:
Wie is dat? Bent u zelf een gewone normale Nederlander? Het is wel zaak er eentje te zijn want pas dan ga je erop vooruit. Dat is dus een groep waar je bij moet horen: als je het pakket tenminste aan wilt nemen en ervoor wilt tekenen.

Ambitieus en evenwichtig, keuze-makend, vertrouwen in de toekomst.

Terwijl de Ene Belangrijke Man (die vooraan mocht staan en als eerste iets mocht zeggen) het heeft over hoe belangrijk het is om verantwoordelijkheid te nemen, kijken de andere Drie Mannen vanaf de zijlijn toe. Ze staan niet stil maar bewegen lichtjes van elkaar weg. De één leunt licht achterover naar rechts al handenwrijvend en zijn vingers bewegend, de ander vouwt zijn handen en houdt ze lichtjes verkrampt voor zich. Tot slot de derde die er tussenin staat,  buigt nogal achterover en houdt met zijn ene hand zijn andere vast. Voorlopig hebben ze nog een pak aan maar het ziet er naar uit dat ze hun mouwen op gaan stropen.

Ik lees er van alles in.

Later mogen de andere drie ook iets zeggen. De laatste noemt hen bij de voornamen. Hele gewone normale Nederlandse namen.

Doodgewone normale Nederlanders. Ze hebben getekend voor een pakket.Ze gaan (erop) vooruit.

 

 

 

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Alledaagse dingen

Een Reactie op “De gewone normale Nederlander

  1. Pingback: Korte quiz over de gewone normale Nederlander | juffie gelukkig onderweg