Van niets naar nergens fietsen in Noord-Frankrijk

Op eigen kracht, dus geen trapondersteuning ( hoef je tenminste niet naar een sportschool) lieve e-bikers, van niets naar nergens.

D-variant

Benieuwd of ik er de conditie nog voor heb. Dat valt reuze mee. Dankzij de handige (offline) app, maps.me, check ik of de route naar de boodschappen niet al te veel klimwerk heeft en lekker langs de kleine rustige D-wegen gaat.

Les Bleus

Bij de groente- en fruitafdeling van de supermarkt hangt het vol met kaartjes: Belgique, Pays-Bas, France alsof er hier gescoord moet worden.

Vreemd die groene tomaten uit Nederland. Nooit gezien in Nederland. Kan me niet voorstellen dat de Fransen hierop zaten te wachten. De supermarkt probeert meestal vooral het Franse gevoel (produit de France) te stimuleren dus wat is hier gebeurd? Vinden ze het te rood worden?

Met de tassen vol scheur ik door de Brennerpas… eh nou ja, in gedachten dan.

Ik maak een onverwachts uitstapje naar de Séchelles. Dichterbij dan je denkt als je niet moeilijk doet over een afwijkende spelling. In de winter is het bij deze Séchelles-variant niet 🥵 warm, dat weet ik uit ervaring. Je hebt hier vaak flink wat wind. Gelukkig kun je Cécile bestellen, als je haar te verwaaid is, die komt zelfs gezellig bij je thuis knippen.

Dankzij al die klaprooszaadjes die jaren hebben liggen wachten op de combinatie van een hete zomer en een erg nat voorjaar zie ik links en rechts de rode gloed. Jezus kijkt uit op een prachtige berm klaprozen.

Geloof me, het is mooi om op eigen kracht van niets naar nergens te fietsen.

Gepubliceerd door juffiegelukkigonderweg

Nog steeds denk ik "ooit schrijf ik een boek". Tot die tijd vind je me op mijn weblog als ik tenminste niet onderweg - op reis - ben. Het liefst schrijf ik over alledaagse dingen en over taal.

Eén opmerking over 'Van niets naar nergens fietsen in Noord-Frankrijk'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: