Vacature voor iemand die het leuk vindt om mensen te begroeten

DSC00166 U kent ze vast wel. Bij binnenkomst in een winkel (laten we zeggen een Brillenwinkel want daar zit nog toekomst in) begroeten ze je vriendelijk met een gulle lach.

Goedenmiddag Mevrouw, kan ik u helpen?

Dat hoop ik. Mijn bril is te ver uitgebogen en te wijd geworden. Kunt u hem weer op maat maken?”

Mevrouw, wilt u daar plaatsnemen? Alle medewerkers zijn op dit moment bezig.

????

Zoals altijd vraag ik me af wat zo’n mevrouw doet behalve gedag zeggen. Ze heeft het echter druk omdat er al een volgende klant binnenkomt die haar aandacht vraagt.

Goedendag meneer, wat kan ik voor u doen?

Ik heb interesse in…. de rest van zijn verhaal sterft weg omdat ze hem met een weids gebaar uitnodigt om te gaan zitten.

Neemt u hier maar even plaats, zo meteen zal er een medewerker bij u komen.

Juist ja. Ze haalt ondertussen iets weg dat tussen haar tanden zit en kijkt even in een spiegel. Veel tijd voor haar persoonlijke verzorging is er niet want daar is alweer de volgende klant.

Goedenmiddag, kan ik u helpen?

Ze trekt haar bloes recht en gaat rechtop staan. Het is niet niks hoor, de hele dag mensen begroeten, ze vervolgens wijzen naar de plek waar ze kunnen gaan zitten wachten. Waarschijnlijk moet ze ook de theezakjes en koekjes bijvullen. Je vraagt je af wat er allemaal in de functieomschrijving heeft gestaan. Begroeten, rechtop blijven staan, vriendelijk lachen, de klant binnenhouden, thee en koffie bijvullen, zorgen dat de koekjes vers zijn, de toonbank oppoetsen en geen enkele klant uit het oog verliezen ook al zitten er inmiddels al vier klanten te wachten.

 

Gepubliceerd door juffiegelukkigonderweg

Nog steeds denk ik "ooit schrijf ik een boek". Tot die tijd vind je me op mijn weblog als ik tenminste niet onderweg - op reis - ben. Het liefst schrijf ik over alledaagse dingen en over taal.

2 gedachten over “Vacature voor iemand die het leuk vindt om mensen te begroeten

Reacties zijn gesloten.