Waarom het handig is als ANWB-medewerkers hun talen spreken

We weten het: overal is er een tekort aan personeel dus je kunt niet altijd het personeel krijgen dat je zou willen. Toch verwachten jullie waarschijnlijk, net als ik, dat medewerkers van de ANWB-hulpcentrale buitenland meer talen spreken dan alleen Engels?

Twijfelen over België

Bijvoorbeeld Frans. Ja, gek hè, als je maar even over de grens wipt, ben je al in België waar toch echt de helft van de bevolking Frans spreekt. Voor contacten met garages (autopech) in het Franstalige gedeelte van het land is het noodzakelijk. Ik kan jullie verzekeren: daar spreken ze geen Nederlands.

Maar pas op, ik hoop dat je geen pech onderweg krijgt want dan heb je de poppen aan het dansen. Wij hadden helaas pech, niet ver van Charleroi (klinkt Frans en ja hoor, daar spreken ze INDERDAAD Frans. Wij spreken trouwens ook Frans maar dat komt later pas…

We belden met een ANWB-medewerker.

Hij, laten we hem Jelle noemen, zei dat hij Frans sprak dus liet ik een mevrouw die in het huis vlak bij waar we gestrand waren, in de telefoon het adres zeggen met nummer en postcode. Laten we zeggen: Rue de la Republique. De medewerker herhaalde het tot 3x verkeerd Rue de la Victoire en worstelde met het nummer en de postcode. Nummers over de honderd, dat is best lastig hè? We herhaalden de juiste nummers in het Nederlands.

Vervolgens moest hij de plek weten te vinden om iets in te tikken op zijn computer. Dat duurde heel lang. “Ja, ik zie niet waar dat ligt, ik ben het aan het zoeken” We herhaalden een paar keer het adres en uiteindelijk lukte het.

Vervolgens moesten we het probleem een paar keer omschrijven en sloten uiteindelijk af. Daarna begon het lange wachten (“we hebben een wachttijd van twee uur).

Morgen verder dus…

Misschien in de tussentijd alvast een opfrissertje Frans?

Trouwens in België kun je je ook redden met:

#anwb #talenkennis #autopech #buitenland #verzekering

Gepubliceerd door juffiegelukkigonderweg

Nog steeds denk ik "ooit schrijf ik een boek". Tot die tijd vind je me op mijn weblog als ik tenminste niet onderweg - op reis - ben. Het liefst schrijf ik over alledaagse dingen en over taal.

Eén opmerking over 'Waarom het handig is als ANWB-medewerkers hun talen spreken'

Reacties zijn gesloten.