Alsof we niet zelf een deur open kunnen doen…

Wat zijn redenen om een deur open te laten staan als het koud is buiten?

Je hebt geen idee wat je met je geld moet doen dus probeer je maar zoveel mogelijk stookkosten te betalen.

Je houdt heel erg van kou, hoe kouder hoe beter.

Het is een gewoonte die je over hebt gehouden uit de lente, de zomer en de herfst. Het is je nog niet duidelijk geworden dat het kouder is. Zo draag je ook nog steeds een korte broek. Je deed een training bij Wim.

#Durftevragen

Waarom staan er overal deuren open?

Ik vraag dit voor iedereen die in zijn dorp of stad rondloopt en zich erover verbaasd dat er bij zoveel winkels deuren openstaan. Alsof de klant niet in staat is om een deur te zien dat de winkel open is (hé, er brandt behoorlijk wat licht) en vervolgens om dan de deur open te doen.

Als je liever je deur zo openzet, met een deurstopper, denk dan ook eens aan een deurdranger 😉 Of maak er een schuifdeur van, of verzin iets anders milieuvriendelijk- duurzamers. En als u het niet voor de klanten doet, denk dan eens aan uw medewerkers die op de tocht staan.

Een collage van deuren

Het gaat natuurlijk niet om deze ene winkel (de winkel aan de overkant is dicht, dat zag u meteen hè? er brandt geen licht en op maandag zijn er wel meer winkels dicht) nee, ik had een enorme collage kunnen maken maar waarom zou ik dat doen? Ik weet het, u weet het en de winkelier weet het.

Het combineert niet gemakkelijk met de berichten in de media over steun voor ondernemers die hoge energierekeningen hebben. http://Regelingen voor ondernemers met hoge energierekening

Wat kunnen we eraan doen?

Een brief schrijven naar de krant om dit aan te kaarten.

Een email sturen naar het hoofdkantoor.

Als het niet om een keten gaat: vriendelijk vragen aan de mensen in de winkel

O ja, een blog schrijven kan ook!

Of de blog van iemand anders doorsturen in een mail 😉

Tip: het uitgespaarde geld (want minder stoken) kan gebruikt worden voor fijne ondersteuning van mensen die het hard nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld in de kou zitten/staan. En bedenk: het is een ‘totaalbesparing’ want de overheid hoeft minder geld aan ondersteuning uit te geven en het geld van de overheid komt van ….. Juist!

Of, voor de winkelier zelf: geef iedereen een ‘deurdichtkorting’, een leuke attentie zoals bijvoorbeeld zelfgebreide eierwarmers.

Doe die deur nou dicht!

Naschrift

Vanochtend in de Volkskrant

COLUMN

IBTIHAL JADIB

De overheid moet alles compenseren, zelfs als de winkelier zijn deur wagenwijd openhoudt

Wij zijn er dus inmiddels allemaal wel van doordrongen en moeten onze mond erover opendoen zodat anderen ervoor kunnen zorgen dat die deur dicht wordt gedaan. Misschien was dat trouwens een betere titel van mijn stukje: De deur open? Nee! Dicht.

(Sorry van die grote letters, er is weer eens een nieuwe lay-out en ik heb nog andere dingen te doen vandaag – zoals werken).

Gepubliceerd door juffiegelukkigonderweg

Nog steeds denk ik "ooit schrijf ik een boek". Tot die tijd vind je me op mijn weblog als ik tenminste niet onderweg - op reis - ben. Het liefst schrijf ik over alledaagse dingen en over taal.

4 gedachten over “Alsof we niet zelf een deur open kunnen doen…

  1. Er zijn nog tal van zaken waar bespaard dan worden, trouwens de winkeldeuren sluiten ipv. met warmeluchtgordijnen werken, is niks nieuw. Die maatregel werd al eens ingevoerd. Nu schijnt met er niet aan te denken….. Alleen al dat, doet vragen rijzen over die de maatregelen bepaald, toch?

    Like

Reacties zijn gesloten.